Sunday, 11 May 2014

Kisah Hari Ibu

Assalamualaikum…

Hai Incik Bloggie!!!

Hari ni 11 Mei~~~ Satu dunia tengah menyambut Hari Ibu~~~ Namun begitu, hari-hari kita kena ingat pengorbanan seorang ibu nak membesarkan kita.

Even dah berumur 24 tahun *eh belum 24 lagi, 5 hari lagi baru cukup 24 tahun ahaks!!* bila demam pun still cari mak... *Mak...along rasa nak demamla...mak...tak lalu makanla...along rasa nak makan bubur nasi...* mak pun berbaik hati masakkan bubur untuk anak perempuan dia yang gedik tu mihmihmih... Lepastu dialah orang yang paling risau, even demam je pun & padahal da besar panjang. Kadang-kadang aku saja-saja buat muka annoying bila mak bebel itu ini lepastu nanti dia merajuk, bila pergi manja-manja nanti dia gelak balik *sebelum pergi manja-manja kena marah dululah hihihi*. Kadang-kadang anak dia ni 'agak degil' nak ikot kepala dia je, mak tetap sabar & maafkan dia lepastu peluk cium, sayang semua. Kadang-kadang mak suka mengomel macam-macam, tapi sebenarnya tu untuk kebaikan aku jugak. Bila tengah frust bercinta mak yang datang pujuk peluk menangis sekali atas katil *waaaa...rasa nak nangis pulak...*. Lepastu cakap je nak makan apa mesti mak masak. Lepastu bila nak mintak apa-apa takut nak cakap dekat abah, bagitahu mak dulu nanti dia yang pujuk abah. *Yeay!!! dapat beli handphone baroooo...suatu ketika dululaaaa...* Lepastu....banyak lagi nak tulis tapi tak tertulis sebab banyak sangat mak dah buat. Terima kasih mak!!!! Hari hari pun hari mak~~~ 
Hari ibu tahun ni special sikit sebab ada kat kampung. So dapat bersama 3 orang ibu yang terbaik dalam hidup aku. Emak yang telah melahirkan abah, emak yang telah melahirkan mak dan emak yang telah melahirkan ku. Sayang mereka semuaaaaaaaa!!!!

Pagi tadi wish dekat diorang *Selamat hari ibuuuuu~~~~*. Peluk cium mak...then mak kata jangan nakal-nakal! Hehehe...nakal-nakal manja je mak. Peluk cium tok…tok kata semoga dapat jodoh yang beriman...*waaaa...terus rasa nak nangis laju-laju...amin...terima kasih tok.*

Dok borak-borak kosong dekat meja makan sambil breakfast. Tok dok kira-kira umur anak-anak dia & cucu dia.

Tok: Kak long 24 da…

Aku *dalam hati* : Belum 24 tok, baru 23 tahun 11 bulan 25 hari…hahaha…tergelak sorang-sorang

Itu dalam hati, tapi randomly aku balas : Waa…dah tua eh kak long...

Mak : Memang pun, tapi perangai macam budak-budak lagi…

Aku *monolog dalam hati* : Macam mana la nak jadi mak orang perangai macam budak-budak lagi! -.-"

Random kisah hari ibu!

Selamat hari ibu kepada semua yang bergelar, ibu, emak, mak, mama, mummy ummi dan yang sewaktu dengannya.

"You teach a man, you teach a man. You teach a woman, you build a generation."

P/S: Dengan adanya apps Blogger dekat phone, so boleh mengomel dekat Incik Bloggie dimana-mana. Tapi menaip dekat phone, so gaya penulisan dan ayat agaklah kucar-kacir~~~ *Komen kencang!*

Till we meet again Incik Bloggie!

Wassalam...

1 comment :

  1. http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/buat-sendiri-sirop-obat-batuk-ini-di.html
    http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/wedding-cake-tradisi-dalam-pernikahan.html
    http://taipannnewsss.blogspot.com/2018/01/di-jepang-vending-machine-tawarkan.html

    QQTAIPAN .ORG | QQTAIPAN .NET | TAIPANQQ .VEGAS
    -KARTU BOLEH BANDING, SERVICE JANGAN TANDING !-
    Jangan Menunda Kemenangan Bermain Anda ! Segera Daftarkan User ID nya & Mainkan Kartu Bagusnya.
    Dengan minimal Deposit hanya Rp 20.000,-
    1 user ID sudah bisa bermain 7 Permainan.
    • BandarQ
    • AduQ
    • Capsa
    • Domino99
    • Poker
    • Bandarpoker.
    • Sakong
    Kami juga akan memudahkan anda untuk pembuatan ID dengan registrasi secara gratis.
    Untuk proses DEPO & WITHDRAW langsung ditangani oleh
    customer service kami yang profesional dan ramah.
    NO SYSTEM ROBOT!!! 100 % PLAYER Vs PLAYER
    Anda Juga Dapat Memainkannya Via Android / IPhone / IPad
    Untuk info lebih jelas silahkan hubungi CS kami-Online 24jam !!
    • WA: +62 813 8217 0873
    • BB : D60E4A61
    • BB : 2B3D83BE
    Come & Join Us!

    ReplyDelete