Tuesday, 31 December 2013

Fairy Tales of 2013

Assalamualaikum...

Hi Incik Bloggie!

Just a few hours before 2013 end.
Jom mengimbau kembali corat coret pada tahun 2013 *apa yang ingat je ni*. Bismillah...
Back to home & family

Pada January 2013, menyaksikan secara rasminya aku dari merantau *pergi belajar je pon ahaks!* kembali menetap dengan keluarga untuk tempoh yang lama dari bulan Januari sampai sekarang. So, cara kehidupan bila stay dengan family pun dah berubah, tak sama macam bila stay dengan kawan-kawan. InshaAllah, mungkin lama lagi kot akan stay dengan my family. 

Melangkah ke alam baru : Intern & working life

Pada bulan February, I've started my internship, memulakan satu perjalanan baru dalam hidup dengan memasukkan diri ke alam pekerjaan. Done my internship phase, now aku dah di absorbed untuk terus bekerja under same department during my internship. As for now colleagues ok, environment bekerja sangatlah flexible cumanya… Actually bersyukur sebab even belum grad lagi dah dapat kerja. Cuma tadi tu, aku rasa macam lack of work satisfaction & I need to find some place for my personal development and better environment untuk bekerja. Maybe...looking forward on 2014. 

New responsibilities

Before ni, everything abah & mak yang tanggung tapi once dah bekerja, da mula rasa perlu bertanggungjawab ke atas diri sendiri especially in term of financial. Now dah jadi skeptical dengan pengeluaran duit. Every month dah kena pandai nak bahagi-bahagikan duit untuk diri sendiri, family dan masyarakat. Before ni bukan tak ada kesedaran macam ni. It was just before ni, aku tak ambil serius sangat *tetiba rasa dah besar anak mak & abah ni, actually yes memang dah besar pun!*. Satu peringatan untuk diri sendiri, rezeki yang Allah kurniakan itu bukan hanya untuk diri sendiri sahaja ye Intan. Bear in mind 'kadang-kadang nikmat yang diterima itu adalah sebagai satu ujian bagi kita'.

New Rumah Manis Rumah


Alhamdulillah, penantian mak selama lebih kurang 10 tahun kini tercapai jua akhirnya. Worth for her berusaha dan bekorban sedikit sebanyak sepanjang tempoh ni. Syukur sebenarnya atas rezeki yang dikurniakan Allah S.W.T. kepada kedua ibu-bapa ku dan family kami. Rezeki mereka berdua nampaknya. So, sekarang dah berpindah ke kawasan penempatan yang baru. Alhamdulillah, suasana di sungai merab nampaknya lebih tenang, jauh sedikit dari hiruk pikuk kereta dan masih dalam kedamaian ala-ala macam kampung. Another thing yang aku perasan parent aku dah banyak berubah since we all pindah sini. Actually aku sendiri pun banyak berubah. Itulah 'people can change' cause by various reasons. One of it is because of environment. Mungkin terasa seperti ada ruang yang luas untuk bernafas dan masing-masing jadi lebih open. Mungkin! Apa yang penting kami satu family makin rapat dan support each other. Happy family at home!!!

Grad on Time!!!

Officially holder of BBA (Hons) International Business from UiTM.
We did it friends!!!
Tamatnya zaman belajar maka tamat la zaman aku bergelumang dengan dan buku-buku akademik dan exam dan dah tak adalah istilah 'student life'. Tapi bukan bermakna dah tamat masa untuk menuntut ilmu. Masih banyak yang perlu dicari dan dituntut terutama ilmu keagamaan untuk akhirat dan ilmu kehidupan di atas muka bumi Allah S.W.T. ini. Ini juga tanda pelbagai cabaran dan realiti kehidupan menantiku di hadapan.

First Time!

Banyak jugak benda baru first time buat dalam hidup.

First time jejak kaki ke Sabah. Then grouping dengan colleagues from all over the world *kemain nak havoc*
First time jejakkan kaki ke Korea!!! Peace yaw~~~
First time merasa salji turun dengan lebat nya & main real snow dalam hidup! 
First time tengok teater dekat IB bersama-sama adik beradik.
Hmm...apa lagi eh. Itu je kot~~~

Lovely feeling

Antara tahun yang konon-konon fe'feeling' bahagia. Hmm...tak adalah konon-konon. Actually memang bahagia betul pun bukan konon-konon pun *jujur*. Tapi mungkin disebabkan salah cara dan implementation benda itu bertukar menjadi satu tragedi Oktober.  

Tangis persis mutiara

Dalam suka ada juga dukanya tapi jangan biarkan hati anda terus berduka *aiceh*. Tahun ni macam banyak je mengeluarkan mutiara berharga ni dan macam banyak juga buat insan-insan yang tersayang mengalirkan mutiara berharga itu.

Betullah kata orang, ada yang datang dan pergi dalam kehidupan kita ni. So, mungkin ada yang datang dalam kehidupan kita itu adalah sebagai pengajaran untuk mematangkan diri sendiri yaw.Suddenly teringat kata-kata former president of my company masa dia bagi speech during sudden meeting with all staffs *speech yang telah di Bahasa Malaysia kan* "akan ada suatu masa in future, kita akan berterima kasih kepada orang yang melepaskan kita pada masa sekarang ni. Because they just open new opportunity for you to achieve better in future". So, aku harap al-kisah nya macam itu lah. Oh Intan how come you can be so positive macam ni. Ahaks!    

Sejujurnya I'm not fully recover from the frustration, tapi tak kan nak keep on meratapi tak sudah-sudah. Hidup kena diteruskan, move on lah *even susah pon kan*. Biar masa dan jarak yang ditentukan Allah itu mengubati segalanya. Redha & peace yaw!!! Bukan niat nak memutuskan silaturrahim tapi supaya keadaan akan berubah menjadi lebih baik. *so….typical Intan*

And...and...and... I hope next year dah tak ada lagi buat my parent menangis.

Incik Bloggie!!!

Ahli baru dalam memenuhi hari-hariku. Dari sini aku belajar menjadi lebih berani, lebih teliti dan confident untuk meluahkan sesuatu. 

Isu semasa

Aku rasa belum cukup ilmu untuk mengupas isu semasa dengan mendalam. But as from my perspective, melihat kos sara hidup yang semakin meningkat. Di harap pihak berwajib yang telah diberi mandat oleh rakyat dapat mengambil suatu langkah yang bijaksana. I did understand, nak buat keputusan untuk diri sendiri pun susah inikan pula decision for whole country. But...your great power come with great responsibilities. :)

Kecoh-kecoh kau tan nak cakap pasal responsibilities, Intan apa yang kau dah buat untuk negara? Heh... I'm currently working on it. Doa ada rezeki untuk berjuang ke arah itu. InshaAllah.

Pesanan dari Intan 2013 kepada Intan 2014

Be grateful for all the good and bad times during 2013. Segalanya ada pengisian dan kenangan tersendiri. 

For all the mistakes that I've made in past, it was precious for you to learn from it and try not to repeat it again in future. Teruskan memperbaiki diri sendiri tidak kira dari segi agama yakni sebagai hamba dan muslimah, untuk kehidupan duniawi sebagai anak, kakak, cucu, saudara, sahabat dan sebagai ahli dalam sebuah masyarakat.

Alhamdulillah for 2013, you have done your first step. Be ready for another steps in new year. Semoga perjalanan itu lebih mematangkan diri. InshaAllah and good luck dear! Hope 2014 will be better than 2013.

Are you ready for more challenges??? Mari berlepas~~~

Soalan typical tahun baru.
Apa azam tahun baru kau?
Aku tak ada azam tahun baru, yang ada meneruskan sesuatu yang telah diusahakan dan berharap akan bertambah baik dari hari ke hari. Kita merancang dan sebaik-baik perancang adalah Dia yang satu.

"When you have taken a decision, put your trust in Allah" (Quran 3: 159).


That all from me. Till we meet again in new year Incik Bloggie! 

Wassalam...



post signature post signature

Monday, 30 December 2013

Korea 2013 : Accommodations

Assalamualaikum…

Hi Incik Bloggie!

Alhamdulillah, nampaknya intan telah bertukar menjadi seorang yang istiqamah dalam menyelesaikan tugasan yang dia assigned kepada diri dia sendiri. Walaupun bakal mengambil masa yang lama.

'Nak tak nak aku kena juga habiskan kisah tour koya haritu.' 

Adalah lebih baik sekiranya dia dapat istiqamah dalam mengerjakan ibadah kepadaNya dan tanggunggjawab kepada keluarga dan masyarakat.

'InshaAllah. Itu kewajipanku.'

*Suddenly change to serius mood...*

So let's go straight to the ampang point and don't belok-belok. For 6 days 4 nights trip to Korea we stayed at 2 different locations. First night at Vivaldi Park while the other 3 nights we stayed at Seoul. Alhamdulillah, we stayed at two wonderful and convenience hotels I must say. Yeay! Yeay! Yeay!

1. Daemyung Resort Vivaldi Park

For first night, we all check in at Daemyung Resort Vivaldi Park which is located opposite to the Daemyung Vivaldi Park Ski World. Actually we all sepatutnya stay dekat Hanwha Resort at Mount Sorak for first night. Tapi disebabkan cuaca yang tak berapa baik dekat Mount Sorak *saya agak sebab hujan yang agak lebat mungkin...since on our first day dekat bumi Korea kami disimbahi dengan hujan sepanjang hari* our tourist guide, Lucy terpaksa *terpaksa tuh...we all pulak paksa rela mengikut* tukar hotel dengan kadar segera dekat kawasan yang terkenal dengan aktiviti ski.

Tadaaa. Hotel yang tersergam indah.
We all arrived at that hotel around 8pm macam tu lah, if I'm not mistaken *dalam mode mengingat sekali lagi, mata ke atas dahi berkerut-kerut* yang penting masa sampai tu tiada lagi sinaran matahari menyinari bumi korea. Senang cerita dah gelap lah masa tu *teheee~~~nak jugak kona sana kona sini tulis ayat pepanjang*. Disebabkan terlalu penat since dari touchdown terus berjalan-jalan dan meredah hujan sampai terlupa nak ambil gambar lobby hotel. Once Lucy & Kak Dila distributed kunci bilik dekat we all terus 'callo' 'cau' naik bilik.

So we all bertiga ditempatkan di tingkat 15. Sampai je dekat area lobby tingkat 15 we all scream macam menggila. Dia punya view memang Oh!!!Sem!!! aka awesome!!! Menghadap ski track dengan slope yang tak sure jugak berapa degree. Tapi agak curamla kisahnya. Stuck at lobby for about 5 minutes enjoying the view from big transparent mirror, then we continue journey to our room *journey la sangat padahal dekat je pun*. Masa tu dah terdetik dalam hati "please...please...please...bilik please!!!menghadap side kanan..." Sampai depan pintu bilik, "Alhamdulillah, side kanan!!!". Once we enter our room.

WAAAAAA!!! Jeritan super saiya tahap 5 menguasai ruang bilik.
*Dah faham kenapa aku nak sangat bilik menghadap side kanan*
Zoom sikit. View from our room!!! Wonderful , awesome & great experience. :") *Sobsobsob nangis dalam-dalam hati terharu sangat dapat bilik ni*
Dear neighbours, we are very sorry for the inconvenience caused by our SCREAM!!!! Maafkan Kami...hehe...

Alhamdulillah, bilik yang selesa untuk didiami 3 orang teman. Berkonsepkan ala-ala apartment lengkap dengan kemudahan dapur kecil untuk memasak, sebuah sofa, sebuah katil dan 2 buah tilam bagi menikmati pengalaman tidur di atas lantai yang panas *style tradisional orang korea tidur* sebab ada heater. Zati dengan berbangganya cop nak tidur atas tilam dekat bawah. So automatically aku dan lah bermaharajalela di atas katil wee~~~ *dekat rumah dah puas merasa tidur bawah*. 

Cuma satu kekurangan dekat sini pihak hotel tak ada menyediakan free wifi either dekat lobby or dekat bilik. The only place we discovered has wifi connection was at front of arcades area which located at basement of hotel. Haa…dah kalau urgent sangat nak wifi connection, hang pi la turun dekat area arcades tu. 

As I said in previous paragraph, menariknya dekat bawah hotel ni *macam ala-ala kena turun bawah tanah tu* terdapat satu area yang menempatkan supermarket, bowling alley, billiard, table tennis, pharmacy, arcades, play room, cafeteria and night clubs pun hadooo. So, lepas dah bersihkan diri, solat dan buat apa yang patut-patut we all turun melawat kawasan bawah ni. Disebabkan terlalu asyik dengan wifi dekat area bawah ni sampai lupa nak snap few pictures dekat sini. Tula media sosial memang melalaikan *marah diri sendiri sekejap* sibuk dok upload gambar status bagai, ahaks! Tapi ada jugakla 2 gambar kat bawah ni.

Baskin Robbins pun ada kat sini.
Tengok kawan2 aku tengah khusyuk baca menu, konon-konon faham jer. Ahaks!
Dekat sini, kita pilih nak yang dlm cone or cup and saiz scope apa then bayar dulu. Sesudah tu baru pilih nak flavour apa. Terbalikkan dengan dekat Malaysia.
We have bad experienced here, rasanya sebab staff kat sini tak fluent speaking English kot. Nampak macam mengelak je nak serve kitorg. Puas kitorang tunggu turn, diorang dok layan kaum diorang je. Then yang serve aku n lah nampak nervous, sampai terpecah cone tu dibuatnya. Aigooo~~~ 
Book vending machine which captured my attention!
Senang nak beli novel. 
Then dekat pukul 1 pagi naik bilik dan bum~~~pengsan tidur. Keesokannya harinya (Day 2 in Korea) around pukul 8.00am kitorang turun breakfast. Alhamdulillah, satisfied with the menu. Not bad lah. Bagi aku selagi makanan tu mampu ditelan masuk ke dalam perut kira ok la tu. 

Our breakfast

Cara menarik nak keluarkan jem dari bekas tu. Batak sekejap tengok.
Lepas makan-makan we all ready nak pergi main ski *cewah…main ski uollss~~~*. Cerita lebih lanjut tunggu entry khas untuk Vivaldi Park Ski World.

Kalau sesiapa nak tahu lebih lanjut pasal accommodation dekat resort ni boleh usha Official webpage of Vivaldi Park (Accommodation).

2. Mate Hotel, Seoul.

Untuk malam kedua, ketiga dan keempat we all stay dekat Mate Hotel Seoul. Hotel ni berkonsepkan hotel untuk ahli-ahli perniagaan di kawasan Western Seoul. Actually jauh sikit la dari bandar utama Seoul tu sebenarnya. Hotel ni boleh dikatakan macam hotel low bajet jugak tapi satisfied dengan bilik & services diorang. *Puas godek-godek folder, rupa-rupanya tak ada snap gambar bangunan hotel & lobby dia pun, google jela ek*. 

Siap ada PC, sesuai la untuk businessman nak buat kerja kalau stay kat sini.
Layan lagu Crooked - G Dragon!
Toilet siap ada jakuzi & sauna! wee~~~ tapi tak sempat nak ber'jakuzi' pun sebab tiap2 malam keluar jalan-jalan.
Tak apalah nak jakuzi kat Malaysia pun ada *pujuk diri sendiri heh*.
Selfie!!!
Jakuzi dan TV perfect to release tension *Abaikan budak yang tengah tersenyum tu haha…evil laugh!* 

Mangkuk tandas yang canggih-manggih tapi sayang…susah betul nak guna sebab canggih sangat! Ahaks!
Pihak hotel menyediakan kemudahan wifi di seluruh kawasan hotel. So tak payah susah-susah merantau nak cari wifi, ahaks! As usual penginapan kami complementary with breakfast. So each day before we went out, we had our breakfast at Mate Hotel M-Bar *nama je bar tapi tak ada rupa bar pun huhu…*.  Additional info, Mate Hotel ni berdekatan dengan Kkachisan subway station exit 3. It take about 10 to 15 minutes by walking *untuk orang Malaysia kalau orang Korea punya gaya jalan dalam 5 minit dah boleh sampai* from Mate Hotel to the subway station.

Kalau sesiapa nak tahu lebih lanjut pasal accommodation dekat Mate Hotel Seoul ni boleh usha  Official webpage of Mate Hotel Seoul (more Mate Hotel Seoul official photos). 

Pendek kata puas hati la dengan hotel yang di pilih oleh pihak travel agent. Thumbs up for them!

Sampai di sini dulu kisah penempatan we all dekat Korea. Next entry Iollss nak ceghita pasal main salji dekat Vivaldi Park.

InshaAllah. Till we meet again Incik Bloggie!

P/S: Satu benda yang aku belajar kalau travel Korea sila bawa towel besar sdn bhd. Sebab diorang just prepare towel kecil je bak kata Lucy sebab diorang jarang mandi kat sana. Then dalam bilik tak yah risau sejuk gila sebab ada heater. Kitorang siap pasang aircond lagi sebab panas dalam bilik.

Wassalam...


post signature post signature

Friday, 27 December 2013

Bahayanya Wanita. Awas!!!

Assalamualaikum...

Selamat petang Incik Bloggie!!!
*Since petang-petang jumaat ni tengah 'free' sikit dekat office*

Today I just want to share my first time experience watching theater at Istana Budaya. Biasalah benda first time buat dalam hidup ni memang excited dia lebih sikit. Tapi tak tahu lah kalau orang lain bila buat something at first time dia kurang excited atau aku yang ada masalah excited terlajak. Ahaks! I just live my life to the fullest. Gittewww~~~

Actually aku memang dah lama teringin nak tengok teater yang dipentaskan di Istana Budaya. Namun begitu, belum ada rezeki nampaknya sebelum ini. The idea to watch this musical theater was inspired by my colleague, cik Amira *dia ni banyak bagi inspirasi aku untuk cuba benda baru recently*. Plus memang ada terdengar promo teater Bahayanya Wanita dekat HOT FM *sebab recently memang lebih banyak dengar radio dari tengok tv*. By the way barisan pelakon-pelakon yang terlibat dalam pementasan teater ini yang menambah dorongan untuk pergi menonton pementasan teater ni.

Kamsahamida Cik Amira sebab tolong belikan tiket untuk kami adik-beradik. (^_^)
Tiket RM53 je yang mampu~~~

So last tuesday (sebab hari selasa half day and rabu cuti krismas weee~~~), the children of Encik Hatta & Puan Normadiah telah membuat rombongan cik kiah yang pertama kali dalam hidup mereka ke Istana Budaya. Selalu lalu dekat Jalan Tun Razak tu memandang sepi dari kejauhan je dalam kereta.

Poster pon boleh~~~
Siblings photo shoot session.
Merasa jugak!
Naskhah nukilan Erma Fatimah ini dipentaskan di Panggung Sari Istana Budaya dari 20 - 31 Disember digarap dengan cukup santai dan simple. Mengetengahkan isu poligami yang nampak seperti satu isu yang berat namun ia berjaya dipentaskan dalam genre komedi yang sempoi *ayat nak nampak gempak tapi macam pelik je bunyi dia, tatabahasa ke laut...maaf cikgu-cikgu BM ku*. 

Bagi aku jalan cerita Bahayanya Wanita very simple and senang difahami sepanjang 3 jam aku menonton pementasan ni. Mean, tak delah kena perah otak fikir panjang kenapa macam ni, kenapa macam tu. Kepala dan otak pun tak rasa berat, just for relax & fun memang sesuai la tengok teater ni. Just simple story line, konflik seorang lelaki yang beristeri 3 then tetiba nak kahwin lagi sorang. Tapi dalam kelakar & gelak ketawa, actually ada mesej yang nak disampaikan seperti mesej kekeluargaan dan realiti sebuah kehidupan berpoligami *dulu aku pernah confuse word ni dengan word origami. Eh!*. Aku rasa watak Suti banyak mesej tersirat dalam dialognya seperti "kenapa kita mesti menjatuhkan maruah kita kerana seorang lelaki" & "yang penting dalam sesebuah hubungan itu adalah kasih sayang". Then, terpesona kejap masa tengok diorang tukar-tukar prop kat atas pentas tu *orang first time tengok kan, memang cenggitu!*. A little bit frustration sebab aku beli tiket paling murah kan, duduk pun dekat seat paling atas sekali, so adalah terlepas a few scenes yang diorang lakonkan dekat area bawah berhampiran seat yang mahal-mahal tu sobsob.

View from above.
Tambahan lakonan pelakon-pelakon teater ini yang sedia diketahui bakat-bakat mereka berjaya mewarnai pentas Istana Budaya *sekali lagi percubaan nak buat ayat macam gempak tihiii~~~*. Zizan dengan lawak spontan dia memang buat kitorang semua tak kering gusi bergelak ketawa. Lawak spontan Zizan bukan buat penonton je yang gelak, sampai ada pelakon-pelakon lain pun turut gelak sekali semasa pementasan. Gandingan Datin Paduka Umie Aida, Erra Fazira & Nora Danish as 3 madu dah nampak macam gandingan 'power puff girls' dengan mutu lakonan yang tersendiri. Erma Fatimah  yang membawakan watak janda Indon 'Suti' dengan trademark lambung dan goyang Inul dia yang amboih kemain. Ustaz Jon dengan trademark 'sabar...sabar...sabar...' *siapa yang dah tengok dia tahulah hehe...*. Overall pelakon-pelakon lain pun best. Lagu-lagu yang diolah untuk pementasan ni pun menarik kira layan la dalam gelak-gelak.

Show end around 11.30. Ni tengah menunggu pelakon-pelakon utama muncul dari  pintu ajaib tu for autograph session.
Tu Zizan dengan Erra. *Gambar blur sebab zoom dari kejauhan*  
Kita usha dari jauh jelah sebab adik kita ni sibuk nak balik dah. 
Tudia 'Sharifah Fatimah Maruka' kerlasss cara Datin Paduka Umie Aida sebut masa melakonkan watak tu.
Dia sempat pesan kitorang semua promote teater ni. *Tengah promote la ni since ada lagi 5 hari pementasan from today~~~*
Review nak baik je kan. I just enjoy the night with siblings. Thanks to them yang sudi nak teman aku tengok teater malam tu. Nasib baik diorang pun layan kata best. So, next time boleh la ajak diorang lagi. Tapi lepas ni tiket sila 'payung sendiri' la ye or half half lerrrr. Ahaks! 

Siblings selfie in the dark!!!
Mana aci gambar retis je~~~
Itu jelah nak cakap. Till we meet again Incik Bloggie.

P/S : Tetiba sakit pulak hati kita teringat kisah Johan As'ari dengan Lana Nordin sekarang ni *eh tetiba sangat neh*. 

Wassalam...
                                         

post signature post signature

Wednesday, 25 December 2013

Alhamdulillah...

Assalamualaikum…

Hi Incik Bloggie!!!

Alhamdulillah, akhirnya dapat juga menonton persembahan teater hari ini setelah sekian lama hajat dipendam.

Alhamdulillah selamat sampai ke rumah dari KL tanpa kena jem.

Alhamdulillah…baru sahaja usai supper with my 2 brothers. Tatkala perut pun dah kenyang tak mampu lagi rasanya nak melelapkan diri di atas katil. Lantas tangan ini pantas meraih komputer riba di atas almari terletak di sudut bilik, lalu ku hidupkan bagi bertemu Si Incik Bloggie.

Alhamdulillah, tanggal 22 Disember 2013 yang lalu telah selesai satu majlis kesyukuran di teratak kami sekeluarga yang terletak di Taman Desa Mas, Sungai Merab. Majlis diadakankan sebagai tanda kesyukuran atas limpahan rezeki Ilahi dapat kami sekeluarga berhijrah dan memulakan kehidupan baru di kawasan penempatan yang baru. Majlis dimulakan dengan bacaan yasin dan tahlil. Usai bacaan yasin & tahlil para hadirin dijemput menjamu selera. Majlis turut diserikan dengan alunan burdah dari penduduk Balakong.

video

Jutaan terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada para jemputan yang terdiri dari  sanak saudara yang datang jauh dari negeri jelapang padi, jiran tetangga dan juga sahabat kerana sudi hadir bagi memeriahkan majlis kami.




Ukhuwah sesama kaum keluarga dapat diperkuatkan dengan berkumpul di bawah satu bumbung. Selain itu kami sekeluarga dapat berkenalan dengan jiran-jiran tetangga dengan lebih rapat. As sebelum ni masing-masing sibuk dengan urusan masing-masing.

We're cousins aka Wan Khalid & Tok Siti's grandchildren. *2 members are missing*
Bonding time!
Never ending cousins photo shoot session.
Sanak saudara bersedia untuk pulang ke kampung halaman keesokan harinya.
Sekali lagi, kami sekeluarga mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang datang bagi memeriahkan majlis dan membantu dalam melancarkan perjalanan majlis dari awal sehingga selesai. Yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T. dan segala kelemahan itu datangnya dari kami sekeluarga.

Alhamdulillah, hari ini genap 3 bulan 5 hari kami sekeluarga menetap di teratak baru. Nampaknya kami sekeluarga sudah serasi dengan kehidupan di tempat baru. Mudah-mudah Allah limpahkan rahmat ke atas kami sekeluarga hendaknya.

Sekian, Syukur Alhamdulillah.

Till we meet again Incik Bloggie!

P/S : karangan skema pada pukul 3 pagi.
Wassalam…


post signature post signature