Wednesday, 20 August 2014

Wordless Wednesday #1

Assalamualaikum...

Hai Incik Bloggie!!!

Actually konsep 'Wordless Wednesday' ni dah diguna pakai oleh blogger-blogger terdahulu, since aku baru je nak ambik feel dalam dunia blog ni rasa cam nak buat jugak. Even terasa cam dah ketinggalan kereta api pun kan gigih nak buat jugak. Yelah, sekarang ni kan dah ada muka buku, burung berkicau, insta geram 'tengok gambar makanan' rasa cam dah tak ada blogger yang buat post Wordless Wednesday ni lagi. Better late than never!

--> Apa itu Wordless Wednesday?

Wordless Wednesday bermaksud "Hari Rabu Tanpa Perkataan" jika diterjemahkan ke dalam bahasa melayu, namun maksud sebenarnya adalah pada setiap hari rabu, semua blogger di seluruh dunia, yang terkenal atau pun tidak, akan membuat suatu entri tanpa menulis sepatah pun perkataan kecuali letakkan tajuk wordless wednesday dan gambar sahaja.Tak kisah apa gambar apa yang mereka nak letak asalkan orang boleh tahu apa sebenarnya maksud di sebalik gambar yang diletakkan dalam setiap entri WW. Dengan adanya gejala WW ini, sedikit sebanyak akan melatih kreativiti setiap blogger dalam menyampaikan sesuatu  tanpa sebarang penjelasan. Untuk makluman anda semua, pengasas WW ini berasal daripada luar negara dan disebarkan di Malaysia oleh anak tempatan iaitu Encik Eman & Encik Andy. 

(Kredit : http://izzaraamani01.blogspot.com)

Since ni my first post for 'Wordless Wednesday' so kena berceloteh la sikit. Next time Iollsss post gambar without any words okeyh!Till we meet again Incik Bloggie!


Wassalam...post signature post signature

No comments :

Post a Comment